Fórum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

New posts No new posts

Info Center
0 Posts in 0 Topics Made by 1 Members. Latest Member: admin
Latest Post by Guest
on January 1, 1970, 00:00

Fórum bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. skeryjur szerint:

  I’m Piotr and I’m from Albania. I’m new one and want to say hello to you.

 2. Péter szerint:

  Hali!

  Nem sok hozzászólást látok magam előtt, de azért elmondom: Szóval Régen sokat futottam, sok fájdalommal, sérüléssel (legfőképpen a sípcsont melletti, csonthártyagyulladásos, tartós fájdalommal küzdve). Aztán leálltam, megdagadtam, nem csináltam semmit 8 évig! És – nem őrültem meg – hála Istennek, beteg lettem, ami miatt gyorsan kellett fogynom. És meg is tettem. És ha már fogytam, energikusabbá lettem, és tornáztam, meg úsztam, aztán gondoltam egyet, amikor a súlyom már engedte, elkezdtem újra futni. És ment. De megint jött a fájdalom. És aztán keresgéltem a neten, rátaláltam a Chi-futás könyvre. Megvettem, és elkezdtem gyakorolni. Eddig három futáson vagyok túl az új módszer megismerése óta, kezdem érezni a dolgot, és nagyon bejött. Semmi fájdalom (a chi előtti meg gyógyulgat), és könnyebben futok, és bár egyáltalán nem volt szándékomban, gyorsabban is.
  Csak ajánlani tudom mindenkinek! Írjatok minél többen, nagyon szeretnék mások tapasztalataiból is meríteni!
  Üdv

  Péter

 3. Péter szerint:

  Látom, csak én kommentálok, de azért elmesélem: Tegnap beleépítettem a futás végső elemét, az orrlégzést is. Mintegy 15%-kal esett vissza a sebességem (erre számítottam nagyjából), viszont az élmény elementáris volt. Olyan sebességet választottam, hogy ne legyek hipoxiás, és figyeltem a technika többi elemére is. Az oszlop, a medence, az ütem. Szóval, ez így kezdésnek is felért egy meditációval.

  • admin szerint:

   Kedves Péter!
   Nagyon örülök, hogy kommentálsz! Tartsd meg kérlek ezt a jó szokásod!
   Az orrlégzéssel már régóta küzdök. A futás során csak megszakításokkal tudom alkalmazni, vissza kell térnem időközben a szájon át való légzésre. Nálam még nagyon kísérleti stádiumban van a dolog, hogy sebesség, lépéshez igazított levegővétel tökéletes legyen.
   Te például hány lépésenként veszed-fújod a levegőt, milyen lépésszám mellett? Kb milyen hosszú egy lépésed?

 4. Péter szerint:

  Szia!
  Amennyire felidézni tudom, 4-5 lépés egy belégzés, és kb. ugyanannyi a kilégzés is. A lépésütem megközelítőleg 85/perc, ez nekem ideális. Nem lépek hosszút, de ma este megpróbálom valahogy mérni. Alárendeltem a sebességemet az orrlégzésnek, így, ha azt éreztem, hogy nehéz, akkor inkább lassítottam. Így kb. erősebb kocogás sebességem lett (9,5 km/h), de ezt egyáltalán nem bántam meg. Megszűnt a kiszáradás érzése is (naná, szájon át sokkal többet párologtat az ember), egyetlen kellemetlen mellékterméke van csak a dolognak, az orrban keletkező – a szájlégzéshez képest nagy mennyiségű – kondenzvíz. (Zsebkendő a kézben, és megoldott a dolog.)

 5. Péter szerint:

  Óriási élmény volt ma délután! Nőtt a sebességem (10,3 km/h) úgy, hogy szintén végig tartottam az orrlégzést is. Nagyobb távot is futottam, mint szoktam (ez a programom része, mert közeleg a határidőm a maratoni távig), és remekül éreztem magam. A lépéseim hosszát nem tudtam pontosan mérni, csak saccolni tudom, kb. 60-70 cm lehet.

 6. Péter szerint:

  Ah, és majd elfelejtettem, az orrlégzést kizárólagosan orron át (ki és be) végzem. Óriási, egyszerűen transzélmény! Szinte nem fáradok.

 7. brincsi szerint:

  hello…Nem rég vettem meg a chifutás könyvet.remek!Kb. 1-1,5 szoktam futni terepen 1 éve kb. .A bemelegítésről találtam videót,de a lazításról a végén nem….Sajna volt már több apróbb sérülésem eddig.Most a bal fenék izmom áll be hónapok óta… érzem,hogy valami nem oké,és a jobb combomon közepén zsibbad egy izom,vagy görcsöl ugy fél éve?Szóval volna még mit javítanom az új tudásommal ,amit a könyvben olvasok…tudtok segíteni,hogyan nyújtsak a végén?

 8. Weeranut szerint:

  If I can choose, I would like to take one year off berofe entering college. Not all of students who prepare for enter college know what they want to do in the future. Perhaps they don’t find out their interests in something. Even they don’t understand themsleves. I have passed the grey adolescent period so I can understand Meg’s mind. If I can go back to the period, I want to go out of school for searching myself. Then, maybe go back to college or have a work-study program.

 9. Abu szerint:

  Angela Najera – Brittnie is my niece and I know she is already biuateful but you really captured her TRUE beauty in these photos. Thanks for sharing your work!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.